ازيكم يابنات..انا بمووووووووووت فى البطاطسوباكلها يوميا...والنهارده جايبالكم طريقة جديدة وجنااااااان ..للبطاطس..وشكلها شيييك جدا جدا تنفع للعزومات..ودى اجتهاااااااادى الشخصى وطريقة مجربه ميه بالميه......اترككم مع الطريقة..بسم الله ..نبدأ.................................
اولا : المقادير5 حبات بطاطس متوسطةبقدونسثومدقيقملح - فلفل - كمون - شطة - قرفة - بهارات حسب الرغبه..................................
1- نحضر عدد من البطاطس متوسطة الحجم ونغسلهم جيدا
ثم توضع فى الحلة ومعها ماء وملح لتسلق
ولاااااااابد
ان تسلق نص سلقة
يعني تترك ع النار حوالى ربع ساعة
او تلت ساعة ع الاكثر
2- ودى شكل البطاطس بعد سلقها نصف سلقة
شكلها سليم ومش مهرى زى مانتو شايفين كده
3- تقشر البطاطس
وبردو شكلها متماسك لانها مسلوقه نصف سلقة
4- تبشر البطاطس المسلوقة بالمبشرة
لتكون بهذا الشكل
5- تخلط جميع المقادير مع بعضها
البطاطس والبقدونس والثوم والملح والبهارات
وتخلط جيدا مع مراعاة
عدم هرس البطاطس
ولكن تقليبها فقط
6- بعد خلطها جيدا يوضع الخليط فى كيس
بهذا الشكل
7- يربط الكيس وتشكل العجينة باليد
على شكل مربع بهذا الشكل
ثم توضع البطاطس في الثلاجة لمدة نصف ساعه
او اكثر
8- وده شكلها بعد ماخرجت من الثلاجة
وشيلت الكيس من عليها
9- تقطع البطاطس على هيئة مربعات
كالتالى
10- تقلب المربعات فى الدقيق
حتى يغطيها تماما
11- ثم تقلى مربعات البطاطس فى الزيت
12- وتخرج البطاطس بعد تحميرها على مناديل
لامتصاص الزيت
وده شكلها بعد التقديم
(مع سلطة الجبنة)
وبالهنا والشفا
اتمنى كمان اللى جربها يقولى النتيجة
مستنيااااااااااااكم جداااااااااا